Het Girls Home is een onderdeel van Kanlungan en biedt onderdak, scholing, bescherming en een familie aan 20 meisjes die na de eerste crisis-opvang in level 1 door verschillende redenen niet meer terug kunnen naar familie. In de GirlsHome is plaats voor maximaal 30 meisjes in de leeftijd van 6-18 jaar. VeloVelo heeft hier verschillende ondersteunende projecten.

Bedden

De meiden slapen in groepjes op een kamer. De bedden zijn gemaakt van hout en al bijna 20 jaar oud. De meeste bedden zijn stuk en aan vervanging toe. VeloVelo laat de bedden repareren en opknappen. De meiden verven de bedden zelf en schilderen de lockers ook meteen.

Speelkamer

In de GirlsHome is ook een kamer waar de meiden kunnen spelen. Tot voor kort was er in deze kamer geen toezicht op de meiden, waardoor er soms incidenten plaats vonden. VeloVelo heeft een raam laten plaatsen in de deur, zodat de staff de meiden in de gaten kan houden tijdens het spelen.

Therapiekamer

De meiden hebben allemaal hun eigen verhaal en geschiedenis van misbruik, verwaarlozing en/of mishandeling. Om de meiden goed te kunnen begeleiden in hun trauma verwerking is een fijne plek waar ze hun verhaal kwijt kunnen, hun verleden kunnen verwerken en kunnen bouwen aan hun toekomst noodzakelijk. VeloVelo heeft de vervallen therapiekamer opgeknapt en van een zitzak voorzien. Zo kunnen de meiden in een rustige en veilige omgeving werken aan een toekomst waarin ze zelfstandig en onafhankelijk kunnen zijn.