Anders dan in Manila zijn in Casat (in de provincie) de lessen weer begonnen. Weliswaar online en alleen de hoge scholen en universiteiten. De lagere en middelbare schoolkinderen zitten nog steeds thuis.
Emyrie, een van onze studenten uit Casat, vertelde dat ze het best lastig vindt om online lessen te volgen. Ook mist ze het echte contact met haar klasgenoten. Ze stuurde een foto van een online les.

Het onderwijs op de Filipijnen is anders dan hier in Nederland. Het schooljaar van college studenten is verdeeld in 2 semesters. Elk semester heeft zijn eigen onderwerpen (subjects) en elk onderwerp heeft weer zijn eigen aantal uren per week (unit).
Ook de normering is anders. Deze gaat van 5 naar 1 waarbij 1 het hoogste cijfer en 5 het laagste is.

Hopelijk mogen de andere scholieren in Casat en alle scholieren in Manila ook binnenkort weer beginnen, want er ontstaat nu wel een grote achterstand.

Verder willen wij iedereen bedanken voor de felicitaties en giften die we gekregen hebben naar aanleiding van ons 10-jarig jubileum. Hartverwarmend om te merken dat er zoveel mensen met ons meeleven! Dat geeft ons nog meer inspiratie om op weg te gaan naar ons volgende lustrum.

Bedankt!

Categorie├źn: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *